Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 22 iunie 2024

Conducerea ISJ acuzată de abuz. Cinci inspectori demişi fără motiv

Decizie controversată luată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş. Cinci decizii de demitere ale inspectorilor şcolari au fost emise într-o singură zi. Pe lângă faptul că decizia nu a fost motivată, ceea ce i-a determinat pe inspectori să reclame un abuz, aceasta a fost luată în perioada cursurilor şcolare, nu în perioada vacanţei. Acum inspectorii demişi arată cu degetul spre PNL -partid care încearcă să-şi implună, cu orice preţ, membrii de partid în funcţii.

isj-mm-400x265Conducerea ISJ a decis azi să demită din funcţie cinci inspectori şcolari. Este vorba despre Natalia Fornvald (inspector pentru învăţământul primar), Cristina Buda (inspector scolar pentru invatamant special), Fagi Andrea (inspector şcolar pentru management instituţional), Oana Tompoş ( inspector şcolar pentru învăţământ particular) şi Flaviu Vida ( inspector şcolar pentru istorie + ştiinţe socio-umane).

„Este o decizie a inspectorului general care îşi arogă dreptul de a desface contractul de muncă, după bunul plac, în timpul anului şcolar şi fără să-şi motiveze decizia. Dacă aceasta a fost miza să schimbe, pe criterii politice, oameni din posturi mărunte din Inspectoratul Şcolar, slabe mize au. Decizia este la limita moralităţii şi legalităţii şi solicit public să se spună cu ce au greşit aceşti inspectori şcolari, de au fost demişi fără să li se spună şi motivul”, a comentat Natalia Fornvald.

În motivarea gestului, conducerea ISJ susţine că (în cazul inspectorilor Fornvald şi Fagi) a încetat detaşarea în interesul învăţământului din funcţia de inspector şcolar.

„Doamna neînregimentată politic din conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramures, dar care ocupă o funcție cât se poate de politică în subordinea PNL, m-a anunțat azi, sec, în stilu-i specific, că a încheiat orice colaborare cu mine. Îi mulţumesc pentru că prin acest gest m-a ajutat să îmi recapăt libertatea de exprimare și de acum chiar îmi va păsa de Educație, fără să am teamă că sunt chemată să dau cu subsemnatul pentru că spun ce gândesc. Am privit-o în ochi şi i-am spus ce gândesc. Mă felicit că am avut puterea să fiu sinceră. Îmi pare rău că sub privirea domniei sale, rece ca de gheață, am văzut un vremelnic ocupant al unei funcţii care nu a reușit nici să o facă mai mare ca om şi nici ca profesionistă în ochii mei.(…) Felicit PNL Maramures pentru felul organizat în care îşi va pierde credibilitatea defilând cu astfel de oameni! Eu mă restartez oriunde aş fi, dar cei care au prins ciolanul ar fi bine să îl poată şi păstra, să apuce să îi simtă gustul, altfel doar l-ar linge şi chiar cred că vor rămâne doar cu atât”, a scris Fornvald pe o reţea de socializare.

„Doamna inspector școlar general, neînregimentată politic, a semnat azi decizia de încetare a detaşării mele din funcția de inspector școlar. Răbdarea, deschiderea, implicarea şi comunicarea m-au însoţit în toţi aceşti ani. Plec cu sufletul împăcat!”, a scris Cristina Buda, pe facebook.

Pe la colţuri se vorbeşte că PNL şi-a pregătit o nouă redută de dascăli care să fie numiţi pe posturile de inspectori şcolari. Printre numele vehiculate se numără cel al fostului inspector şcolar Onorica Dorca şi unui fost director de şcoală din Baia Mare, Paula Chende.

Reader Feedback

Un raspuns catre “Conducerea ISJ acuzată de abuz. Cinci inspectori demişi fără motiv”

  1. Mia spune:

    Și alții au fost demiși fără motiv ca să vă pună pe voi. De ce vă plângeți doar nu ați fost aleși după competențe.

Lăsaţi un răspuns