Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Din iunie, deşeuri colectate selectiv la Şomcuta Mare

Începând cu luna iunie, deșeurile menajere generate în gospodării se vor colecta separat de deșeurile reciclabile (hârtie-carton, plastic, sticlă, metale). La nivelul oraşului Şomcuta Mare au fost distribuite pubelele de culoare galbenă – utilizate pentru deşeuri de plastic şi metal.

pubela gDeșeurile de plastic şi metal se vor colecta separat, în pubela galbenă. În Şomcuta Mare pubelele galbene au ajuns deja la cetăţeni şi, în prezent, se distribuie pubele în localităţile aparţinătoare. Astfel, pentru cei care nu au primit pubela galbenă, deşeurile de plastic şi metal se vor colecta în saci sau în orice recipient pe care cetățeanul dorește să îl folosească. „Vorbim aici despre flacoane, bidoane și cutii din plastic, folie, pungi, ambalaje de protecție din plastic, jucării, doze de la băuturi, cutii de conserve, tacâmuri de bucătărie – toate acestea pot fi selectate şi vor fi ridicate de către operatorul de salubrizare, spun reprezentanţii administraţiei publice locale.

Program de ridicare a deşeurilor din plastic şi metal

Conform programului comunicat de Drusal SA, colectarea selective începe din luna iunie, iar deşeurile din plastic şi metal vor fi ridicate, lunar, în zile de joi. Astfel, în Finteuşu Mare, Buciumi, Hovrila, ridicarea deşeurilor de plastic de către operatorul de salubrizare se va face în prima joi din lună (începând cu 4 iunie), iar în Vălenii Şomcutei, Ciolt, Buteasa, în a doua joi din lună.

buciumi

Tot în a doua joi din lună vor fi preluate deşeurile de plastic şi metal, din Şomcuta Mare, de pe străzile:  Someş, Morii, Cioltului, Făgeţel, Abatorului, I. Maniu, Grădinari, Budeni, Gării, Livezilor.

 

valeni

În a treia joi din lună, se vor ridica deşeurile din plastic şi metal, din Şomcuta Mare, din cartierul Republicii (str. Văii, Corneasa, Văleniului, Cetăţii, I. Buteanu, V. Alecsandri, Târgului, Horea, Crişan, Teilor).

 

republ

În a patra zi de joi din lună, se vor prelua deşeurile din plastic şi metal de pe  Calea Mireşului şi Şomcuta Nord (str. N. Bălcescu, Spitalului, 1 Mai, 1 Decembrie, Meceni, Cornului, M. Eminescu, Finteuşului, Mireşului, Mocirii, A. Iancu, Floreni, Ciocârliei).

 

 

somc nord

Deşeurile de hârtie şi carton vor fi ridicate trimestrial, în zilele de sâmbătă, începând cu luna iulie, programul urmând a fi comunicat ulterior. Până la finalizarea programului şi distribuirea pubelelor aferente, deșeuri de hârtie și carton se vor colecta separat și se vor arunca la containerele de tip igloo de culoare ALBASTRĂ, iar deșeurile de sticlă se vor colecta separat și se vor arunca la containerele de tip igloo de culoare VERDE amplasate în fiecare localitate.

Reprezentanţii administraţiei publice locale susţin că se vor implica activ în verificarea utilizării corecte a pubelelor, subliniind că se impune respectarea condiţiilor de selecţie a deşeurilor şi utilizarea corectă a recipienţilor.

 

Lăsaţi un răspuns