Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Angajaţi în primărie, infectaţi cu coronavirus

6 dintre cei 13 angajaţi ai primăriei din comuna Valea Chioarului au ajuns în spital după ce au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Toţi sunt asimptomatici şi au fost supuşi unui tratament de specialitate şi investigaţii suplimentare. Activitatea instituţiei nu a fost întreruptă, atribuţiile funcţionarilor infectaţi fiind distribuite celor rămaşi în primărie.

ioan burde, valea chioaruluiIoan Burde, primarul comunei Valea Chioarului, mărturiseşte că, în această perioadă era pregătit să comunice cu cetăţenii despre proiectele aflate în lucru sau cele finalizate, însă situaţia a impus o schimbare de planuri.

„Zilele trecute mă gândeam că, la începutul acestei săptămâni, voi face o informare despre finalizarea sau începerea unor proiecte noi (reabilitare de drum la Mesteacăn şi la Curtuiuşu Mare, finalizarea  terenului de sport la Fericea şi începerea lucrărilor pentru un nou teren, în Vărai, despre locuri de joacă, apă şi canalizare etc), dar, după o analiză a situaţiei din comună, mi-am schimbat planul. Şi iată-ne astăzi vorbind despre coronavirus – temutul virus care a început să se răspândească şi la noi în comună.

După cazul apărut în familia unei angajate a primăriei, am decis să cerem efectuarea unor teste pentru angajaţii instituţiei. Ne-am gândit că suntem responsabili pentru sănătatea comunităţii, a oamenilor cu care intrăm în contact, dar şi la faptul că fiecare avem în familie copii sau poate chiar nepoţi, părinţi cu boli aferente vârstei.  Astăzi, când avem rezultatele, ne dăm seama că decizia de a face testarea a fost una corectă”, arată primarul într-o postare pe o reţea de socializare.

În mesajul său, primarul Burde recomandă cetăţenilor din administraţie să respecte cu stricteţe toate regulile de igienă, toate măsurile dispuse de specialişti . „Să evitaţi zonele aglomerate şi să nu uitaţi că sănătatea e cea mai mare avuţie”, a subliniat primarul Burde.

Lăsaţi un răspuns