Implicată în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Anca Hendea, şefa Inspectoratului Şcolar Maramureş, cea care a ajuns pe funcţie spunând că este apolitică, dar la scurt timp a arătat că este militantă PNL, pare să fi pierdut simţul realităţii din şcolile din judeţ. Din dragoste pentru partid şi sfidând inteligenţa elevilor, dascălilor, părinţilor, într-o postare pe o reţea de socializare, şefa Inspectoratului Şcolar Maramureş se declară mulţumită de ceea ce a făcut guvernul PNL pentru Educaţie, pentru desfăşurarea activităţii didactice în vremuri de pandemie, în sistem online. Replicile nu au întârziat să apară, dascălii pensionari şi părinţii elevilor fiind cei care i-au atras atenţia că realitatea este cu totul alta.
„Guvernul liberal a luat toate măsurile pentru a le asigura copiilor accesul la educație în această perioadă dificilă pe care o traversăm. (…) Pentru a le asigura tuturor copiilor accesul la școala online, Guvernul liberal a achiziționat 59.072 laptopuri, 4.346 table interactive, 5.746 camere web pentru 1.093 licee. Valoarea totală a acestora a fost de aproximativ 35 milioane de euro. Vom continua investițiile în aparatură și în formarea cadrelor didactice, pentru a le oferi tuturor copiilor acces la educație de calitate”, a scris inspectorul general.
Replica unui părinte subliniază cât de bun este sistemul: “Educația e gratuită conform Constituției. Ce măsuri ? Ne scriu părinți și profesori cum sunt umiliti in acest sistem online.
-
Achitați facturile la internet pentru ca elevii sa aibă acces la scoala online ? NU!
-
Ați oferit tablete elevilor ? NU!
-
Ați oferit ce anume ????
-
Ați birocratizat și mai tare sistemul, atat pentru cadrele didactice cât și pentru elevi și părinți.
-
Plătiți măcar jumate din salariu pentru părinții care trebuie sa renunțe la serviciu pentru a sta cu copilul ? Dacă rămân in casa singuri copiii, minori fiind și li se întâmpla ceva, statul trimite Direcția Copilului!
-
Dar pentru familiile monoparentale ? Ce ați făcut ? Unde sunt 1-2-3 copii și un singur parinte ? Plus serviciu ! Plătiți bonă? Ce asigurați ? Nimic! Dar cereți tot părinților ! De la declarații pana la obligativitatea de a avea conexiune la internet !
-
Lista poate continua …. etc etc
-
Mai bine desființați Inspectoratele Școlare, de acolo sa fie Selectați 2-3 oameni competenti cu câteva atribuții de control, cu mandat pe termen de 4 ani și faceți treaba. Ce se întâmpla acum in sistemul de învățământ e dezastru.
Ați avut o vara întreaga sa va pregatiti pt online ! Știind ca vor veni valuri! Sistemul e varza !! Cu tot respectul pentru puținii oameni care au viziune și sunt dedicați, dar care nu se văd de uscături !”, a replicat părintele.
Sute de alte replici vin să o contrazică prin precizări de genul: unii elevi locuiesc în case care nu sunt alimentate la energie electrică, alţii nu dispun de aparatura necesară sau dispun de aparatură , dar aceasta (laptopurile, telefoanele, sau tabletele) nu este compatibilă cu programele achiziţionate de şcoli pentru desfăşurarea activităţii. Alte comentarii fac referire la optimismul cu care încă mai aşteaptă măştile de protecţie promise de guvern sau tabletele pentru elevi, dar şi solicitări pentru redeschiderea şcolilor acolo unde este scăzut numărul persoanelor depistate pozitiv la testul pentru COVID-19. ”Pe când vor redeschide școlile si vor da teste vom vedea ca nu le-a rămas nimic in minte. Deschideţi şcolile pentru viitorul copiilor!”