Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Studii de fezabilitate şi spital modular – în planul preşedintelui de CJ

Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, susţine că, în cadrul discuţiilor purtate, zilele trecute, cu ministrul Sănătăţii a solicitat ca județul să beneficieze de un spital modular, așa cum este cel de la Brașov și care este funcțional. „Analizăm această posibilitate împreună cu personalul de specialitate și ministrul Nelu Tătaru. De asemenea, am aprobat alocarea sumei de 496,83 mii lei pentru înființarea unui compartiment de ATI la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare pentru ca maramureșenii care au nevoie de servicii medicale să beneficieze de cele mai bune condiții și tratamente. Felicit întreg personalul medical din unitățile spitalicești care fac eforturi extraordinare pentru a asigura tratamentele necesare pentru pacienții infectați cu coronavirus. Îi rog pe  medici, asistente medicale și întreg personalul auxiliar să rămână în linia întâi și îi asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș”, a punctat președintele Ionel Bogdan.

3,2 milioane de euro alocați pentru studiul de fezabilitate

ionel bogdan.jpegO importanță deosebită pentru zona de nord-vest a României o are implementarea proiectului legat de Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare. Primul pas a fost făcut. S-au purtat discuții cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba. Cei doi președinți ai consiliilor județene au încheiat un parteneriat solid, convenind ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate, cele două județe au decis că vor aloca suma necesară, respective 3,2 milioane de euro, care va fi recuperată din asistență tehnică, direct de la Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectul se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă fiindu-i alocate 340 de milioane de euro, a punctat Ionel Bogdan.

Pentru dezvoltarea infrastructurii județului Maramureș se are în vedere efectuarea studiilor de fezabilitate, în prima etapă pentru 80 de km de drumuri județene, astfel încât să se atragă fonduri europene, având în vedere că există la dispoziție 100 de milioane de euro.

Buget suplimentat la DGASPC

Consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 4.181 mii lei pentru fondul de salarii al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș. Astfel, angajații instituției își vor primi salariile pe luna octombrie, urmând ca printr-o nouă rectificare de buget să le fie asigurate drepturile legale până la finele anului în curs.

B.P.

Lăsaţi un răspuns