Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Familie cu 4 copii riscă să ajungă în stradă. Casă construită de comunitate, revendicată

O familie cu 4 copii, din Şomcuta Mare, riscă să rămână pe drumuri. Imobilul în care locuieşte familia a fost revendicat de către o rudenie. Demersul rudelor vine după ce în urmă cu vreo 4-5 ani, casa a fost construită de comunitate, prin eforturile oamenilor din bine din Şomcuta Mare. LA acea vreme, oameni cu inimă mare şi-au unit forţele şi au zidit din temelii o casă în care să poată creşte cei patru copilaşi.

casa muresanCazul familiei Mureşan de pe str. Meceni din Şomcuta Mare este cunoscut în toată comunitate. Cei patru minori cu vârste apropiate: 10,11, 12 şi 13 ani, au beneficiat, de-a lungul timpului, de sprijin din partea comunităţii. Până în urmă cu câţiva ani, au locuit, împreună cu bunica şi părinţii lor, într-o căsuţă care aproape se dărâma peste ei.

Prin anul 2016, oameni de bine din comunitate au pus mână de la mână şi le-au zidit o casă din cărămidă, mai confortabilă şi mai spaţioasă. De câteva zile, liniştea copiilor a fost tulburată când una dintre mătuşi (soră a mamei lor) a venit să revendice casa. „Când am avut casa mică şi dărăpămată nu a trebuit nimănui. Acum e foarte dorită casa făcută de alţii. Mătuşa copiilor i-a ameninţat” a mărturisit Nicolae Mureşan, tatăl copiilor. Acesta a mai spus că nu a văzut nici un document, însă i s-a spus că revendicarea ar avea la bază un contract de vânzare-cumpărare, pe care l-ar fi încheiat bătrâna (bunica copiilor), cu una dintre fetele ei (cea care susţine că e proprietara casei), cu toate că, până acum nimeni nu a ştiut de vreun contract sau alt document.

Familia abia se descurcă de pe o zi pe alta. Alocaţia de susţinere a familiei, alocaţiile de stat ale copiilor şi venitul minim garantat sunt bani pe care-i primesc în fiecare lună, dar care abia le ajung de haine, rechizite şi hrană. Toţi cei şase membri ai familiei riscă să ajungă iar la mila altora pentru că, din veniturile pe care le au, nu-şi permit o casă.

Lăsaţi un răspuns