Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Diplomat la Șomcuta Mare. Conferință regională și lansare de carte

Astăzi, la Casa de Cultură „Aurel Buteanu” din Șomcuta Mare se organizează conferința regională „100 de ani de relații diplomatice România-Vatican”. Acțiunea este organizată de ASTRA (Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român) – Despărțământul Șomcuta Mare, în baza unui parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare și Liceul Teoretic „Ioan Buteanu”.

astra-somcutaLa această conferință regională va fi prezent prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpîrțan, fost ambasador al României la Vatican, fost ambasador la Luxemburg etc și autor a numeroase lucrări științifice. Cu acest prilej, în cadrul conferinței de la Șomcuta Mare, va fi lansat volumul ce poartă numele conferinței, volum semnat de prof. Zăpîrțan. Evenimentul lansării de carte va fi prezentat de prof. Vasile Dâncu, editor „Școala Ardeleană”.

În cadrul acestui eveniment se va lansa și noul număr al revistei „ASTRA Șomcuteană” coordonată de prof. Alina Talpoș, președinte ASTRA Șomcuta Mare și directorul liceului din localitate.

În cadrul programului conferinței regionale a fost inclus și un program artistic susținut de corul „Glasul Chioarului” din Șomcuta Mare, corul „Buciumenii Chioarului” din Buciumi și corul parohiei greco-catolice din Șomcuta Mare.

 

 

Știre în curs de actualizare.

Lăsaţi un răspuns