Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Preotul Voicu – Cetăţean de onoare al oraşului Şomcuta Mare. Titlu înmânat în prezenţa Preasfinţitului

Simion Voicu – profesor, doctor şi preot greco-catolic la Ciolt (localitate aparţinătoare oraşului Şomcuta Mare) este de astăzi Cetăţean de onoare al oraşului Şomcuta Mare. Titlul i-a fost înmânat de Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului, în prezenţa Preasfinţitului Vasile Bizău, episcopul greco-catolic al Maramureşului.

1 cioltpreot titluA treia zi de Crăciun (Sf. Ştefan) a fost sărbătorită într-un mod aparte la Ciolt. Parohia greco-catolică din localitate a primit vizita Preasfinţitului Bizău. Episcopul a ţinut să fie alături de comunitatea cioltenilor, acum când, în parohie s-a produs un schimb de generaţii. Prin pensionarea preotului Simion Voicu, postul de preot paroh a fost preluat de unul dintre foştii lui elevi: Daniel Pop.

Biserica s-a umplut de credincioşi în această frumoasă zi de sărbătoare, dar şi de emoţii.

La eveniment au participat şi protopopul de Chioar, Vasile Butean, Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului, Dragomir-Sorin Cioltea, viceprimarul oraşului, consilieri locali, Ioan Marchiş – preşedintele Asociaţiei culturale „Cioltişorul” etc.

Diplome, plachete, icoane i-au fost dăruite preotului Voicu în semn de respect şi preţuire pentru activitatea pastorală şi amprenta pe care şi-a pus-o, de-a lungul anilor, în comunitate.

„Este un moment aparte pentru Ciolt, pentru comunitatea de aici. Aveți aici, alături de voi pe Preasfinția sa, Vasile Bizău, episcopul greco-catolic al Maramureșului, în prezența căruia se produce un schimb de generații. Ca și reprezentant al administrației publice locale nu pot decât să vă doresc să priviți cu înțelepciune această schimbare, acest nou început. Noului preot îi urez succes și să rămână alături de comunitatea din Ciolt, cel puțin cât a fost d.l Voicu. Domnului Simion Voicu îi doresc să aibă ani frumoși și sănătoși. Îi suntem recunoscători pentru tot ceea ce a făcut pentru Ciolt, pentru comunitatea de aici, comunitate pe care a știut să o țină unită. Rodul muncii domniei sale se vede azi aici: O biserică plină spune mult despre cei care slujesc în ea! ”, a spus Gheorghe-Ioan Buda, după care i-a înmânat Titlul de Cetăţean de onoare al oraşului (distincţie pentru acordarea căreia Consiliul Local a votat în unanimitate propunerea de proiect iniţiată de viceprimarul oraşului. De asemenea, tot din partea administraţiei locale, viceprimarul Cioltea i-a înmânat preotului Voicu o diplomă.

 

Lăsaţi un răspuns