Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Dezbateri pentru prevenirea și combaterea furturilor din culturile agricole

Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, reprezentanți ai Poliției orașului (comisar șef Claudiu-Romeo Bărbuș, șeful Poliției Șomcuta Mare, inspector principal Noje Virgil, ofițer coordonator Poliție Rurală) și ai Poliției Locale s-au așezat joi, 25 august, la masa discuțiilor alături de fermieri pentru a dezbate măsuri de prevenire și combatere a furturilor din culturile agricole. Asta după ce fermieri din Șomcuta Mare și localitățile aparținătoare au semnalat, în repetate rânduri, fapte de furt din culturile agricole (de pe câmp și din livezi).

pol2Fermierii au precizat că persoane de etnie rromă le distrug culturile agricole și le fură recolta, făcând referire la porumb, lucernă sau fructele din livezi. „Ce nu a distrus seceta sau porcii mistreți, distrug acum rromii. Intră cu mașini sau căruțe pe tarla, rup porumbul, aruncă pe jos, fură și noi rămânem cu paguba, după ce am investit în culturi. La unii le-au furat lucerna gata cosită sau le-au strâns prunele din orgadă și apoi le-au vândut la tarabă”, a declarat unul dintre fermieri. „Astfel de fapte trebuie descurajate. Acesta este principalul motiv pentru care ne-am întâlnit, astăzi, aici. Știu ce înseamnă să cultivi pământul, să trudești, să investești și știu cât de nemulțumit este un fermier când vede cum alții îi distrug recolta”, a subliniat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Comisar șef Claudiu-Romeo Bărbuș, șeful Poliției Șomcuta Mare, a precizat că pentru prevenirea și combaterea furturilor de produse agricole de pe câmp și din livezi se va acționa în echipaje mixte formate din polițiști din cadrul Poliției Șomcuta Mare și a posturilor rurale arondate, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – brigada canină și polițiști locali. În acest sens, Primăria și Poliția Șomcuta Mare au parafat un plan de măsuri ce vor fi luate în următoarea perioadă, pentru prevenirea și descurajarea furturilor din culturile agricole, precum și pentru prinderea și sancționarea celor care săvârșesc fapte ilicite.

 

Lăsaţi un răspuns