Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 3 mai 2024

Aeroport international fara curse externe

Aeroportul Baia Mare

Aeroportul Baia Mare

CURSE NERENTABILE. Aeroportul International Baia Mare a ramas fara curse externe. De pe acest aeroport vor opera doar companii care efectueaza transport aerian intern deoarece cursele international au fost suspendate.

Compania aeriana Blue Air a luat decizia de a renunta la cursele internationale de pe Aeroportul International Baia Mare. Decizia vine la numai trei luni de cand operatorul de transport a decis sa activeze pe acest aeroport si este pusa pe seama lipsei de pasageri pentru zborurile internationale pe ruta Baia Mare- Venetia, Viena sau Roma.

Reprezerntantii companiei au aratat ca, de multe ori, erau nevoiti sa efectueze curse externe cu doar cativa pasageri, ceea ce era in detrimental operatorului de zbor – contractul fiind nerentabil. Astfel, s-au inregistrat pierderi financiare, ceea ce a dus la luarea deciziei de a renunta la efectuarea curselor internationale.

Aceasta nu este singura companie aeriana care a renuntat la contractual incheiat cu Aeroportul Baia Mare. Australian Airlines a efectuat, anul trecut, cateva zboruri spre Viena de pe aeroportul baimarean, dar apoi a renuntat din lipsa de calatori.

Lăsaţi un răspuns