Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 5 mai 2024

Cazier „curat” pentru Cristian Anghel

Cazier „curat” pentru Cristian Anghel. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis reabilitarea judecătorească a lui Cristian Anghel, fost primar al municipiului Baia Mare.

Asta după ce magistraţii, în 7 decembrie 2016, Tribunalul Maramureş a respins solicitarea lui Cristian Anghel pe motiv că fostul primar nu a făcut dovada că nu poate achita prejudiciul de aproape 400.000 de euro, stabilit prin sentinţa de condamnare.

AnghelÎn instanţă, Anghel a susţinut că achită lunar o treime din venituri, pentru a acoperi suma stabilită prin sentinţă, pe care ar fi achitat-o în proporţie de 40%, dovedind buna credinţă în respectarea dispoziţiilor din sentinţa de condamnare. Astfel, Curtea de Apel Cluj a dispus admiterea contestaţiei.

„Admite contestaţia formulată de către petentul A.C. împotriva sentinţei penale nr. 195/7 decembrie 2016 pronunţată de către Tribunalul Maramureş în cauza pe care o desfiinţează în întregime. Rejudecând, (…) admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de către petentul A.C. de sub efectele pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1598/16 iulie 2009 pronunţată de Judecătoria Baia Mare, definitivă prin decizia penală nr. 210/R/17 martie 2010 pronunţată de Curtea de Apel Cluj. În baza art. 537 din C.p.p. se va face menţiune pe hotărârea de sub efectele căreia a fost dispusă reabilitarea”.

Sentinţa a fost pronunţată în 23 ianuarie şi este definitivă.

Cristian Anghel a ocupat timp de 17 ani funcţia de primar al municipiului Baia Mare. În anul 2010, Anghel a fost condamnat pentru abuz în funcţie, la pedeapsa de 2 ani şi jumătate.

După admiterea cererii de reabilitare, înscrierea din cazierul judiciar va fi ştearsă.

Lăsaţi un răspuns