Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Târnosire la Fericea. Brâu roșu pentru preot. Corul din Văleni – la înălțime

Haină festivă a îmbrăcat satul Fericea (comuna Valea Chioarului), la sfârșitul săptămânii trecute. Duminică, 7 octombrie, s-a săvârșit Slujba de Târnosire a bisericii ortodoxe din localitate.

Sljba de Târnosire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, alături de un sobor de preoți. Arhiereul vicar a rostit și  cuvântul de învățătură la biserica cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Fericea.

cor valeni la fericeaRăspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului bizantin “Theologos” (condus de arhid. Adrian Dobreanu) și Corul bărbătesc din Valenii Șomcutei (dirijat de Răzvan Pașca), care s-a evidențiat prin prestație. „Este prima experiență de acest gen pentru corul din Vălenii Șomcutei. Este o onoare pentru noi și-i suntem recunoscători preotului paroh Ionuț Lupșe pentru invitația făcută”, a declarat Gheorghe Buda, membru al corului și, totodată, primar al orașului Șomcuta Mare.

preot lupse - brau rosuÎntre credincioșii prezenți la acest eveniment important din viața comunității din Fericea au fost prezenți domnul Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș.

După Sfânta Liturghie, din încredințarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, părintele paroh Ioan Cosmin Lupșe a fost hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâu roșu.

Diplome de vrednicie au primit primarul și viceprimarul comunei Valea Chioarului, consiliul parohial, cântărețul și paracliserul parohiei precum și alți ctitori sau binefăcători.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a primit din partea preotulu și a parohiei Fericea o icoană.

Lăsaţi un răspuns