Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 4 mai 2024

Maramureșeni în audiență la Papa Francisc

Delegaţia maramureşeană aflată în aceste zile la Roma, unde derulează şi promovează proiectul “Preotul Vasile Lucaciu, promotor al Marii Uniri”- a participat miercuri, în loja oficială, la audienţa Papei Francisc, în Piaţa San Pietro, alături de mii de pelerini veniţi din toate colțurile lumii.

maramureseni la vatican, papaMaramureșenii s-au întâlnit personal cu Papa Francisc, ocazie cu care vicepreşedintele CJ Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a avut prilejul de a-i oferi Suveranului Pontif  un medalion cu preotul Vasile Lucaciu, insigna Centenar şi o cocardă tricoloră. Totodată, l-a invitat pe Sanctitatea Sa Papa Francisc în județul nostru, reamintind în discursul său despre activitatea pe care a avut-o cunoscutul preot în promovarea Marii Unirii.

Sancitatea Sa Papa Francisc a felicitat delegaţia județului Maramureș și a adresat mulţumiri pentru vizita şi iniţiativa extraordinară de a porni pe urmele preotului Vasile Lucaciu şi în Italia. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune foto alături de intreaga delegație reprezentativă a județului nostru.

Vizita reprezentanților Maramureșului a continuat cu o nouă întâlnire oficială cu Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, cel care răspunde și de activitatea religioasă din România. Cu aceasta ocazia acestei întrevederi, cele două părți și-au exprimat aprecierea și susținerea reciprocă în activitatea pe care o desfășoară.

B.P.

Lăsaţi un răspuns