Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Spitale din Maramureş pentru tratarea COVID-19

În Monitorul Oficial nr. 263, din 31.03.2020, a fost publicată lista cu cele 54 de unități sanitare din țară în care vor fi internați și tratați pacienții infectați cu coronavirus.

spital-infectioaseLista a fost întocmită de Ministerul Sănătății, în colaborare cu reprezentanţii administraţiei publice locale, după ce România a intrat în scenariul 4 de intervenție ca urmare a înregistrării a peste 2.000 de cazuri.

Două unităţi sanitare cu paturi din Maramureş vor prelua pacienţii cu astfel de afecţiuni. Este vorba despre  Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare şi Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor reprezintă un document –cadru care instituie pașii care trebuie urmați de managementul unităților sanitare și măsurile pe care trebuie să le implementeze pentru izolarea și tratamentul cazurilor COVID –pozitive.

De asemenea, documentul conține reglementări privind modul de folosire a echipamentului individual de protecție (PPE) la nivelul unității sanitare, în mod rațional și corect, în funcție de secție, personal și tipul de activitate.

Lăsaţi un răspuns