Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Diagnosticată cu COVID, cercetată de Parchet

Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a înregistrat, în 31 martie, un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în declarații.

poza parchetÎn cauză a fost începută urmărirea penală “in rem” cu privire la infracţiunea menţionată mai sus, iar cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, Biroul de Investigații  Criminale.

S-a reținut că, în datele de 22.03.2020, 23.03.2020 și 24.03.2020, în declarațiile pe proprie răspundere completate în cadrul filtrelor epidemiologice de la nivelul mai multor unități medicale de pe raza municipiului Baia Mare, o persoană a declarat necorespunzător adevărului că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19 și, respectiv, că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, iar prezentarea acesteia la unitățile medicale a fost tocmai ca urmare a prezentării simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Alte cazuri la Vişeu şi Sighet

 

 

Un alt dosar privind falsul în declaraţii se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei. Dosarul a fost înregistrat în 30 martie, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, constând în aceea că o persoană, de cetăţenie română, a intrat în România, la data de 25.03.2020, ora 00.34, prin P.T.F. Petea, venind din Franţa, şi a declarat, în fals, că revine din Austria.
Aspectele sesizate au fost comunicate şi DSP Maramureş.
Din verificările efectuate până la acest moment s-a stabilit că persoana în cauză s-a auto izolat la domiciliu, din data de 25.03.2020 până în prezent.

De asemenea, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus a fost înregistrat, la data de 19.03.2020, un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, constând în aceea că o persoană care a intrat în țară, prin P.T.F.Petea, venind din Italia, zona Lombardia, a refuzat să respecte măsura de izolare în carantină.

Aspectele sesizate au fost comunicate şi DSP Maramureş.

Persoana în cauză a fost preluată de către organele I.J.J Maramureş, care l-au condus la punctul de triere Borşa, pentru a fi examinat.

Lăsaţi un răspuns