Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 3 mai 2024

40 de premii acordate de Sorin Bota tinerilor din Maramures

diplome

diplome

RECOMPENSA. Moment festiv la sediul PSD Maramures. Senatorul social-democrat Sorin Bota a oferit astazi diplome si premii tinerilor inscrisi in Proiectul – concurs “EuRo – Vocea Maramuresului”. Acesta s-a desfasurat in perioada 9 mai – 12 iunie 2010. „Prin intermediul acestui proiect, ce a urmarit cresterea gradului de implicare a tinerilor in actiuni culturale, educative artistice si sportive, de cunoastere a institutiilor si mecanismelor administrative europene, elevii unitatilor de invatamant din judet, elevi si strudenti au avut posibilitatea de a se intrece intre ei. Concursul a fost structurat pe 5 sectiuni tematice, la care s-au inscris peste 100 de tineri, iar 40 dintre ei au ajuns in finala”, a declarat Sorin Bota, senator PSD de Maramures.

 

Acesta a recunoscut ca a fost placut surprins de materialele trimise de tinerii care s-au inscris in concurs. „In proiect a fost inclusa o sectiune de prezentare a Maramuresului in context european – discurs public in engleza, italiana, spaniola sau germana, o sectiune de protectie a mediului, una de creatii literare – poezie, proza, eseu. De asemenea, o alta sectiune a urmarit scoaterea in evidenta a tinerilor cu talent artistic: muzica, dans, desen sau fotografii, iar una dintre sectiuni a inclus cross-ul  tinerilor. Prin materialele transmise acesti tineri au dovedit ca au sansa in viitor si chiar mi-am permis, ieri, la conferinta organizatiei locale Sighet  sa citez din cateva eseuri primite”, a declarat Bota.

 

Juriul a fost format din prof. Augustin Botis, prof. Ana Moldovan si Terezia Pop – antrenor sport.

 

Pe langa diplome si felicitarii, cei 40 de tineri clasati pe primele locuri au primit in dar o excursie in Europa cu vizitarea Parlamentului European, deplasare care va fi organizata in prima parte a lunii septembrie.

Lăsaţi un răspuns