Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 6 mai 2024

Drept de veto, pentru PSD, in desemnarea candidatului USL la sefia CJ

Gabriel Zetea

Gabriel Zetea

PSD Maramures se poate opune adoptarii propunerii privind desemnarea candidatului Uniunii Social-Liberale (USL) pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures, pentru alegerile locale din 2012.

“Din discutiile purtate cu conducerea centrala a partidului suntem convinsi ca PSD va avea acest drept. Chiar daca decizia prin care candidatul pentru aceasta functie va fi desemnat de Alianta de Centru-Dreapta (PNL, PC) va ramane valabila, liberalii si conservatorii nu vor putea sa desemneze o persoana care nu are sanse sa obtina sefia CJ. Candidatul pentru presedintia CJ trebuie sa fie o persoana credibila, pozitionata bine in sondaje, adica sa aiba sanse reale de a castiga aceasta functie”, a declarat Gabriel Zetea, secretar executiv PSD Maramures.

Acesta a explicat ca se impune ca PSD sa aiba dreptul de veto, deoarece nimeni nu-si asuma un candidat care sa piarda intentionat alegerile pentru sefia CJ.

Zetea a subliniat ca desemnarea candidatului USL la functia de presedinte al CJ nu tine de organizatiile din judet, ci de conducerile centrale ale partidelor partenere in Uniune. Pana acum, s-a facut o singura propunere pentru aceasta functie. Este vorba de Zamfir Ciceu, fost consilier local, acesta fiind propus de organizatia judeteana a PC Maramures.

Lăsaţi un răspuns