Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Buletin de vot dublu- pentru cei care aplica stampila gresit

buletin de votVOT. La cererea alegatorului, in cazul in care acesta a aplicat gresit stampila cu inscriptia „VOTAT”, dar nu a introdus buletinul de vot in urna, presedintele biroului electoral al sectiei de votare ii poate elibera, numai o singura data, un nou buletin. In astfel de cazuri, presedintii sectiilor de votare au obligatia de a retine si de a anul buletinul de vot- initial – si sa mentioneze acest lucru in procesul verbal.  Acestea sunt doar o parte din informatiile care au fost furnizate presedintilor sectiilor de votare la consfatuirea cu organizatorii celui de al doilea tur de scrutin.

Presedintii birourilor sectiilor de votare au participat astazi, 4 decembrie, la instruire pe tema modului de desfasurare al procesului electoral din turul al doilea de scrutin pentru alegerea Presedintelui Romaniei.

La aceasta instruire, s-a reamintit faptul ca, prezenta oricarei persoane in cabinele de vot, in afara celei care voteaza este interzisa. Alegatorul, care din motive temeinice, constatate de presedintele biroului electoral al sectiei de votare, nu poate sa voteze singur are dreptul sa cheme in cabina de votare un insotitor ales de el, pentru a-l ajuta. Acesta nu poate fi din randul persoanelor acreditate sau al membrilor biroului electoral al sectiei de votare.

De asemenea, organizatorii scrutinului au reamintit faptul ca filmarea sau fotografierea buletinelor de vot in interiorul cabinei de votare este interzisa pentru a preveni infractiunile prevazute in legislatia electorala.

Lăsaţi un răspuns