Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 24 octombrie 2021

Urna speciala pentru bolnavi si detinuti

urna alegeri

urna speciala

EXCEPTII VOT. Fiecare persoana cu drept de vot care doreste sa-si exprime optiunea electorala trebuie sa se prezinte in ziua alegerilor la sectia de votare la care este arondat sau la sectiile speciale- daca se afla in transit. Exceptie de la acestea fac persoanele care sufera de afectiuni ce nu le permit deplasare, precum si persoanele aflate in arrest preventive sau detinutii care nu si-au pierdut dreptul de vot.

Persoanele care nu se pot deplasa din motive de boala sau invaliditate pot vota cu urna speciala daca au facut o cerere scrisa in acest sens. Cererea trebuie sa fie insotita de o copie a actului medical sau alte acte oficiale din care reiese ca solicitantul nu se poate deplasa.

 

Tot urna speciala va fi folosita in acest tur de scrutin si pentru persoanele retinute in baza unui mandat de arestare preventiva si persoanele care executa o pedeapsa privata de libertate, dar care nu si-au pierdut drepturile electorale. Acestea trebuie sa depuna pana in preziua votului, o cerere pentru a-si exprima optiunea electorala la inspectorul sef, respectiv comandantului penitenciarului.

 

Biroul Electoral Central a decis ca presedintele biroului electoral al sectiei de votare are obligatia legala de a fi prezent in data de 5 decembrie, intre orele 18.00-20.00 la sediul biroului electoral al sectiei de votare pentru a prelua cererile de vot cu urna speciala.

Lăsaţi un răspuns