Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Cod galben pentru ninsoare in Maramures

ninsoriAVERTIZARE. Institutia Prefectului a primit, de la Administratia Nationala de Meteorologie, o atentionare meteorologica de cod galben. In adresa se mentioneaza faptul ca, in intervalul: 15 decembrie, ora 12.00 – 17 decembrie, ora 12.00, va ninge in toate regiunile, urmand ca treptat sa se depuna un strat de zapada in cea mai mare parte a teritoriului, iar vremea sa ia aspect de iarna. 

In urmatoarele zile, in sudul si estul tarii, precum si la munte cantitatile de precipitatii vor depasi local 20-25 l/mp, iar vantul va prezenta intensificari sustinute viscolind si troienind zapada.

Sandu Pocol, prefectul judetului, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta?, respectiv pregatirea acestora de interventie in sprijinul populatiei, daca situatia o va impune. De asemenea, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul a dispus Serviciului Politiei Rutiere Maramures sa ia masurile necesare pentru a nu permite accesul autovehiculelor echipate necorespunzator pentru trafic in conditii de iarna ( dotate cu anvelope de iarna, lanturi, material antiderapant) in pasurile montane din judet (Gutaâi, Prispol, Hera si Huta-Certeze).

Centrul Operational  din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta va monitoriza situatia la nivelul judetului si va dispune masurile necesare de interventie pentru eliminarea eventualelor efecte negative ale vremii nefavorabile.

Lăsaţi un răspuns