Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Jerbe pentru eroi

oficialitati la eveniment

oficialitati la eveniment

COMEMORARE. La troita din centrul orasului Baia Mare va avea loc marti, 22 decembrie, ceremonialul militar si religios in memoria eroilor martiri ai Revolutiei din 1989. Dupa intonarea Imnului National, un sobor de preoti va oficia slujba religioasa de pomenire a eroilor martiri ai revolutiei. Despre semnificatia Revolutiei din Decembrie 1989 vor rosti alocutiuni prefectul Sandu Pocol, presedintele  Mircea Man, primarul Cristian Anghel si Adiel Florian- presedintele Asociatiei „22 Decembrie„. 

 

Depunerea jerbelor de flori la troita se va desfasura in conformitate cu ceremonialul militar. Detasamentul de Onoare si Fanfara Municipala vor defila in fata asistentei, urmand ca, in final, la mormintele eroilor martiri maramureseni sa aiba loc o slujba de pomenire si depuneri de jerbe de flori din partea autoritatilor si  a familiilor acestora.

 

La manifestari sunt invitati sa participe angajati din Ministerul Administratiei si Internelor, ai Ministerului Apararii Nationale, reprezentanti ai serviciilor publice deconcentrate, cadre militare in rezerva si retragere, veterani de razboi, parlamentari, lideri ai partidelor politice si ai organizatiilor neguvernamentale si reprezentan?i ai societatii civile.

Lăsaţi un răspuns