Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

15 ministere in noul guvern

PROPUNERI. Lista membrilor guvernului, a fost facuta publica, astazi, de premierul Emil Boc. Acesta a precizat ca noul guvern pe care il va propune parlamentului va avea 15 ministere, la care se adauga primul-ministru si viceprim-ministru, fara portofoliu.

In comparatie cu guvernul anterior, Boc a propus mai putin cu patru ministere. „In guvernarea PD-L – PSD am avut in plus fata de ceea ce avem in momentul de fata Ministerul Turismului, Ministerul IMM-urilor, Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. Aceste ministere nu se mai regasesc in schema noului guvern, fiind comasate, restructurate intr-o formula noua. Deci, mai putin cu patru ministere in comparatie cu vechea formula de guvernare”, a subliniat Boc.

Totodata, premierul a dat citire listei cu propunerilor pentru membri viitorului guvern. Astfel, pe lista figureaza Marko Bela pentru functia de viceprim-ministru, pentru Ministrul Administratiei si Internelor: Vasile Blaga, pentru  Ministrul Finantelor Publice: Sebastian Vladescu (independent), pentru Ministrul  Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: Adriean Videanu.

Pentru  Ministrul  Afacerilor Externe a fost propus Theodor Baconschi (independent), la Ministrul Transporturilor si Infrastructurii: Radu Berceanu, la
 Ministrul Mediului si  Padurilor: Laszlo Borbely, la Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului: Elena Udrea, la Ministrul Apararii Nationale: Gabriel Oprea  (independent si reprezinta grupul independentilor din Parlamentul Romaniei, deputati si senatori, care sus?in guvernul), pentru Ministrul Culturii si Patrimoniului- Kelemen Hunor,  Ministrul Justitiei- Catalin Predoiu (independent), la  Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale- Gabriel Sandu, la  Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale-  Mihai Constantin Seitan, pentru  Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului: Daniel Funeriu, la  Ministrul Sanatatii: Cseke Attila, iar pentru Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii  Rurale: Mihail Dumitru  (independent).

Lăsaţi un răspuns