Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Politia in focuri

ARTIFICII. Incepand din 25 noiembrie 2009, pe raza judetului, se desfasoara acsiunea „Foc de artificii”. Aceasta a fost demarata de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Maramures cu scopul de prevenire si combatere a comertului si utilizarii ilegale a obiectelor pirotehnice.

 

In cadrul actiunii „Foc de artificii” politistii fac verificari asupra tuturor operatiunilor cu obiecte pirotehnice efectuate de catre persoane juridice si fizice. Scopul actiunii este acela de a creste siguranta cetateanului prin activitatile desfasurate de politie pentru prevenirea si combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, portul, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice.

 

Reprezentantii IPJ reamintesc faptul ca, la sfarsitul anului 2006, normele legale in domeniu au fost modificate, fiind mai restrictive.Astfel, in conformitate cu legea, vanzarea obiectelor artizanale si de distractie fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice se face numai de catre persoanele juridice autorizate pentru acest lucru si numai in locurile autorizate. De asemenea, legea interzice persoanelor juridice sa comercializeze catre persoanele fizice obiectele artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV, T.1, T.2, precum si a artificiilor din categoria <<obiecte zburatoare luminoase>> si a pocnitorilor din clasa I.

 

 „Confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV, T.1, T.2, precum si a artificiilor din categoria <<obiecte zburatoare luminoase>> si a pocnitorilor din clasa I, efectuate fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an”, se arata intr-un comunicat de presa la IPJ Maramures.

 

Pentru a verifica modul de comercializare al acestor produse, lucratorii politiei desfasoara frecvent actiuni de verificare in targuri, oboare, puncte de vanzare.

Lăsaţi un răspuns