Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Noua lege a educatiei- aplicata din toamna

INVATAMANT. Legile educatiei ar putea fi aplicate din aceasta toamna. Daca Parlamentul se va mobiliza noua lege a educatiei va putea fi aplicata de la inceputul anului scolar 2010 – 2011, a declarat, Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, la deschiderea Olimpiadei Nationale de Chimie de la Pitesti. Ministrul a subliniat ca, in perioada urmatoare, va incepe dezbaterea publica asupra proiectului noii legi a Educatiei, dupa care actul normativ va fi trimis Guvernului si Parlamentului.

„Aceasta lege este necesara pentru ca invatamantul si educatia din Romania trebuie sa se modernizeze. Nu mai avem timp. Au trecut 20 de ani si inca invatamantul romanesc are foarte multe lucruri de facut. In zilele care urmeaza voi supune dezbaterii publice viziunea noastra asupra noii legi a Educatiei. Aceasta dezbatere publica va dura, asa cum este firesc, o luna, dupa care vom merge cu legea in Guvern si apoi in Parlament. Eu sper ca, daca Parlamentul se mobilizeaza, vom putea avea o noua lege a educatiei pentru inceputul anului scolar care urmeaza”, a spus ministrul Educatiei.
„Foarte putini dintre voi, dintre olimpicii nationali, vin din comunele si satele Romaniei. Acest lucru ne arata cat de inechitabil este uneori invatamantul romanesc. Este foarte bine sa avem elite, este foarte bine sa avem cativa olimpici de succes, dar ar fi si mai bine daca am avea un sistem educational care sa fie mult mai echitabil, care sa dea o sansa egala celor de la sate, celor din comunele Romaniei, precum celor din municipii si din orasele mari”, a adaugat Funeriu.

Lăsaţi un răspuns