Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Eugenia Godja- in cursa pentru un post de vicepresedinte al PSD

Eugenia Godja, PSD Maramures

Eugenia Godja, PSD Maramures

CANDIDATI. Doua candidaturi pentru functia de vicepresedinte PSD au fost invalidate pe Congresul Extraordinar al partidului ( Florin Pandele si Nicolae Badalau) , iar alti patru candidati s-au retras din cursa. Cu toate ca Florin Pandele a incercat sa schimbe lucrurile si a cerut sa-i fie luata in calcul candidatura, aceasta  a fost respinsa de participantii la Congres.

In ceea ce priveste validarea candidaturilor pentru functia de presedinte al PSD, toate cele 9 candidaturi au fost validate.

 

Congresul trebuie sa aleaga 15 vicepresedinti. Printre cei care s-au inscris in competitia pentru un post de vicepresedinte se regaseste si Eugenia Godja, presedinte PSD Maramures si senatorul de Maramures, Sorin Bota. La Conferinta Judeteana a partidului, social-democratii maramureseni au decis sa sustina candidatura lui Sorin Bota pentru postul de vicepresedinte al partidului si au subliniat ca senatorul va fi singurul reprezentant al Maramuresului pentru aceasta functie. „Unul si bun. Putem propune mai multe persoane, dar eu zic sa mergem cu unul care sa iasa sigur”, a declarat, la Conferinta Judeteana a PSD Maramures, Ion Blajan, secretar general. Cu toate acestea, cu o zi inainte de Congres, Eugenia Godja a anuntat ca, la solicitarea lui Miron Mitrea, si-a depus candidatura pentru un post de vicepresedinte. Godja a motivat ca nu a putut sa il refuze pe Mitrea care i-a cerut sa faca parte din echipa lui. Mai mult, Godja a subliniat ca in situatia in care se va renunta la votul pe echipa ar putea sa isi retraga candidatura. Desi Congresul a decis sa dea vot individual pentru fiecare candidat, presedintele PSD Maramures nu si-a retras candidatura. Astfel, delegatia din Maramures va fi nevoita sa aleaga atunci cand va vota pentru functia de vicepresedinte al partidului intre Eugenia Godja si Sorin Bota.

Lăsaţi un răspuns