Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Avarie in Primaria Baia Mare. Functionarii strang semnaturi „Pentru o justitie dreapta”

Liviu Pop

Liviu Pop

PROTEST. Miscare spontana in Primaria Baia Mare. Angajatii au demarat o actiune de strangere de semnaturi pentru sustinerea nevinovatiei primarului Cristian Anghel. Actiunea a fost intitulata „Pentru o justitie dreapta”. Prin aceasta manifestare angajatii Primariei Baia Mare doresc sa traga un semnal de alarma si sa-si arate indignarea privind sentintele contradictorii date de instante diferite. „Nu se poate ca, pentru aceeasi cauza o instanta sa te achite si alta sa te condamne”, a declarat un Marian Pop, functionar in Primaria Baia Mare.

Functionarii din administratia baimareana se arata nemultumiti de decizia magistratilor Curtii de Apel Cluj. „Este inadmisibil ca primarul sa fie singurul raspunzator pentru aplicarea unei hotarari a Consiliului Local. Nu se poata sa fii condamnat pentru ca ai respectat o hotarare”, a declarat un functionar. O alta nemultumire se leaga de faptul, ca pe numele primarului Cristian Anghel a fost emis un mandat de arestare, cu toate ca intregul Consiliul Local si-a exprimat dorinta de amanare a executarii pedepsei. In opinia angajatilor primariei, incarcerarea primarului, pe nepusa masa, poate perturba activitatea pe motiv ca procesul de predare-primire al documentelor nu s-a mai facut.

Situatia din Baia Mare pare similara cu cea de la Craiova, unde lumea a iesit in strada dupa ce primarul a ajuns in arestul politiei. „O sa demaram un miting, o sa iesim in strada si o sa protestam in fata Palatului de Justitie. Strangem semnaturi si vom formula o petitie care va fi dusa la Consiliul Europei”, au declarat functionarii.

Lăsaţi un răspuns