Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

25 iunie – zi decisiva pentru Cristian Anghel

instanta

instanta

CERERE DE STRAMUTARE. Cererea de stramutare a dosarului lui Cristian Anghel va fi luata in discutie, peste doua zile, de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ICCJ) . Cererea de stramutare a fost formulata in luna aprilie, dupa ce, Curtea de Apel Cluj a respins contestatia in anulare a executarii pedepsei de doi si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma continuata.

 

In conformitate cu Codul de Procedura Penala (art 55) Inalta  Curte  de  Casatie  si  Justitie  stramuta  judecarea  unei  cauze  de  la  instanta competenta la o alta instanta egala in grad, in cazul in care impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor, cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice ori cand una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul al patrulea inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei.

 

De asemenea, Condul de Procedura prevede si faptul ca in cazul  in care ICCJ gaseste cererea  intemeiata, dispune stramutarea judecarii cauzei, hotarand  totodata  in  ce  masura  actele  indeplinite  in  fata  instantei  de  la  care  s-a stramutat cauza se mentin.

 

Primul termen in cererea de stramutare a dosarului a fost stabilit pentru 28 mai, iar magistratii de la Inalta Curte de Casatiei si Justitie au dat o amanare pentru 25 iunie.

 

Cristian Anghel a mai depus o cerere de stramutare la ICCJ intr-un alt dosar care contesta legalitatea ordinului de incetare de drept a mandatului de primar, aceasta fiind solutionata in 18 iunie. Prin Incheierea 3266/ 18 iunie magistratii de la ICCj au luat act de renuntarea petentului Anghel la judecarea cererii de stramutare.

Lăsaţi un răspuns