Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

12 membrii ai clanului Cordunenilor ramân în arest

foto pescurt.ro

foto pescurt.ro

ARESTARE PREVENTIVA. Cei 12 membrii ai clanului Cordunenilor, arestati preventiv, au fost adusi ieri în fata magistratilor de la Tribunalul Maramures. Judecatorii au avut rolul de a se pronunta cu privire la legalitatea masurii de arestare preventiva. Magistratii s-au pronuntat abia astazi asupra masurii. Astfel, prin Încheierea penala din data de 08 iulie, pronuntata în dosarul nr. 4183/100/2010 al Tribunalului Maramures, instanta a respins cererile de înlocuire a masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara formulate de inculpatii Gîtlan Silviu Iulian si Males Gabriel si, constatând din oficiu legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive a inculpatilor: Constantin Bogdan, fost  Corduneanu, zis Costel, Gheorghje Rusu, Bogdan Tofan, Petronela Tigau, Adrian Corduneanu, Iulian Bogdan, Iulian Ilincariu, Silviu Gîtlan, Viorel Potocar, Marian Vasiliu, Ciprian Panagachi-Tanasa si Gabriel Males.

 

Decizia magistratilor maramureseni poate fi atacata cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare, judecarea recursului fiind de competenta Curtii de Apel Cluj.

 

În acest caz, Tribunalul Maramures a fost sesizat prin rechizitoriul nr. 10/D/P/2010 al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi,  cu judecarea cauzei  privindu-i pe inculpatii mentionati anterior si pe alti 15 inculpati aflati îm stare de libertate, primul termen de judecata fixat în cauza fiind la data de 27 iulie 2010.

Lăsaţi un răspuns