Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Impozitul pe masini a fost majorat

impozit majorat

impozit majorat

TAXE MODIFICATE. Guvernul a introdus impozitul suplimentar pe cladiri  si a majorat impozitul pe masini. Modificarea s-a facut printr-o  Ordonanta de Urgenta adoptata in sedinta de ieri. Ordonanta modifica mai multe articole din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal.

In conformitate cu prevederile Ordonantei, proprietarii care detin mai multe cladiri, apartamente sau case vor plati un impozit suplimentar pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie. Astfel, impozitul va fi majorat cu  65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu si cu  300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

 

De asemenea, Guvernul a decis sa majoreze impozitele pentru masini. Conform ordonantei, impozitul pentru autoturismele cu capacitate cilindrica peste 2000 cm³ va fi dublat.

 

La finalul sedintei, premierul a declarat ca sumele adunate prin aplicarea impozitului suplimentar aplicat pentru locuinte vor ajunge la administratiile locale. “Acesti bani vor merge la autoritatile locale si isi vor putea spori bugetele prin aceste impozite care se platesc de catre cei care au mai multe cladiri” a afirmat primul-ministru.

Lăsaţi un răspuns