Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Eroii revolutiei din decembrie 1989 comemorati in Baia Mare

Comemorare a eroilor martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989. In Baia Mare, evenimentul va fi organizat miercuri, 22 decembrie. La troita din Piata Revolutiei va avea loc un ceremonial militar si religios in memoria eroilor martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989. Dupa intonarea Imnului National de catre fanfara municipala, un sobor de preoti va oficia slujba religioasa de pomenire a eroilor martiri ai revolutiei, dupa care vor sfinti coroanele de flori.

Despre semnificatia Revolutiei din Decembrie 1989 vor rosti alocutiuni Sandu Pocol, prefectul judetului, Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean, primarul interimar- Istvan Ludescher si Adiel Florian , presedintele Asociatiei „22 Decembrie” Baia Mare. Discursul autoritatilor va fi urmat de depuneri de coroane de flori la troita, dupa care Detasamentul de Onoare si Fanfara Municipala vor defila in fata asistentei, urm]nd ca la mormintele celor trei eroi martiri maramureseni sa aiba loc o slujba de pomenire si depuneri de jerbe de flori din partea autoritatilor si a familiilor acestora.

La manifestari au fost invitati sa participe angajati din Ministerul Administratiei si Internelor, ai Ministerului Apararii Nationale, reprezentanti ai serviciilor deconcentrate, cadre militare in rezerva, veterani de razboi, parlamentari si politicieni, reprezentanti ai societatii civile.

Lăsaţi un răspuns