Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Maramureseni „prizonieri” in trenul Bucuresti – Baia Mare

Problemele aparute, pe fondul conditiilor meteorologice, in traficul feroviar si aerian a facut victime si printre maramureseni. Deoarece zeci de aeroporturi au fost inchise, calatorii au fost nevoiti sa aleaga alt mijloc de transport. Unii au optat pentru transportul pe calea ferata, insa au avut ghinionul sa ramana prizonieri in trenurile care au ramas blocate pe traseu. In trenul care a pornit miercuri seara din capitala, pe ruta Bucuresti- Baia Mare se afla si un grup de maramureseni.

Un director de banca, un administrator de firma, cativa primari si chiar reprezentanti ai Consiliului Judetean Maramures au fost nevoiti sa astepte in tren rezolvarea problemelor aparute in traficul feroviar din cauza conditiilor meteorologice.

„Trenul s-a oprit in apropiere de Toplita, joi dimineata, in jurul orei 4.30. Abia la ora 11.00 a venit un reprezentant al CFR sa ne informeze ca trenul va fi redirectionat, pe la Sighisoara, inspre Brasov. Unii au ramas in tren, altii au incercat sa gaseasca solutii”, a declarat Gheorghe Marian, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Maramures.

Marian a precizat ca, pentru a ajunge in Baia Mare, a fost nevoit sa foloseasca mai multe mijloace de transport. „Am chemat un taxi care ne-a transportat pana in Bistrita, iar de acolo am venit cu o alta masina pana in Baia Mare. Cazul meu este unul fericit, dar majoritatea calatorilor au fost nevoiti sa ramana in tren si sa se intoarca inapoi, la Brasov, fara sa stie cand vor ajunge la destinatie”, a punctat Marian.

Lăsaţi un răspuns