Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Anghel nu mai vrea sa aiba de-a face cu magistratii clujeni

Fostul primar a cerut stramutarea dosarului privind recursul la cererea de revizuire

cristian anghel

cristian anghel

Cererea de revizuire a dosarului in baza caruia a fost condamnat este singura cale de atac pe care o mai are la indemana Cristian Anghel pentru a-si dovedi nevinovatia. Dupa ce Judecatoria Baia Mare a respins cererea de revizuire, hotararea a fost atacata, dosarul fiind inregistrat la Curtea de Apel Cluj. Pentru a nu mai ajunge pe ajunge la judecata magistratilor clujeni, Cristian Anghel o formulat o cerere de stramutare a dosarului la o alta instanta.

Fostul primar al municipiului Baia Mare a fost condamnat, in 17 martie, 2010, la doi ani si jumatate pentru abuz in serviciu, in forma continuata, sentinta fiind data de magistratii de la Curtea de Apel Cluj. Pe considerentul ca inainte de aceasta sentinta, Anghel a fost achitat de doua instante, dar si pentru unele discordante privind procedurile, Anghel a facut plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, invocand ca, la Curtea de Apel Cluj, nu a avut parte de un proces echitabil. Acesta este si motivul pentru care, acum, fostul primar al municipiului Baia Mare nu mai vrea sa aiba de-a face cu magistratii clujeni. Conform zicalei: „Cine s-a fript cu supa, sufla si in iaurt”, pentru ultimul dosar in care Cristian Anghel a fost parte si care au ajuns la Curtea de Apel Cluj, fostul primar a solicitat stramutarea la o instanta similara din tara.

3 dosare stramutate

In 21 ianuarie, Cristian Anghel a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere de stramutare a dosarului in care urmeaza sa fie judecat recursul la cererea de revizuire de la Curtea de Apel Cluj, la o instanta similara din tata. Cererea de stramutare va ajunge pe masa judecatorilor de la Inalta Curte in 22 februarie.

Acesta nu este primul caz in care Anghel cere stramutarea unui dosar in care este parte. Anul trecut, fostul primar a obtinut stramutarea unui dosar de la Curtea de Apel Cluj care viza contestatia la executarea pedepsei, acesta fiind judecat la Curtea de Apel Bacau. De asemenea, in acest an, Cristian Anghel a obtinut stramutarea unui dosar de la Tribunalul Maramures la Timis, dosar care face referire la legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar, emis de Institutia Prefectului Maramures.

Lăsaţi un răspuns