Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Guvernul doreste de accelerare a absorbtiei fondurilor europene

Primul-ministru Emil Boc a avut astazi, la Palatul Victoria, o intalnire de lucru cu ministrii si reprezentantii Autoritatilor de Management cu atributii in gestionarea fondurilor europene, pentru a pregati planul de masuri prioritare pentru consolidarea capacitatii de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune, in perspectiva Reuniunii anuale cu serviciile Comisiei Europene din 3 februarie 2011, de la Bruxelles.

„Mesajul pe care dorim sa-l transmitem la Bruxelles este acela de implicare totala a autoritatilor romane – de la Autoritati de Management, pana la nivel de Guvern – in accelerarea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat primul-ministru Emil Boc.

Seful Executivului a solicitat, totodata, concentrarea eforturilor pe implementarea proiectelor cu finantare europeana, avand in vedere stadiul avansat de pana acum in materie de depunere de proiecte, aprobare si contractare.

In cursul discutiilor au fost trecute in revista si obiectivele pe care fiecare minister si Autoritate de Management in parte si le-au propus pentru 2011 in ceea ce priveste absorbtia banilor alocati Romaniei de la bugetul UE.

La intalnirea de la Palatul Victoria au participatmai multi ministri, precum si secretarul de stat in MFP Bogdan Dragoi si Calin Istratoiu, director general in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Au participat, de asemenea, reprezentanti ai Autoritatilor de Management din cadrul ministerelor si ai Organismelor Intermediare, si reprezentanti ai Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) si Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Lăsaţi un răspuns