Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Cristian Anghel ar putea fi eliberat in doua saptamani

Cristian Anghel ar putea fi liber in maxim doua saptamani. Asta sustin avocatii fostului primar al municipiului Baia Mare dupa ce acesta a depus cererea de eliberare conditionata. Respectand procedurile si termenele legale, avocatii sustin ca Anghel isi va recapata libertatea pana in 18 ianuarie.

Toate conditiile impuse de lege in vederea depunerii cererii de eliberare conditionata au fost indeplinite in 2 ianuarie. La depunerea cererii s-a avut in vedere varsta fostului primar- dupa implinirea varsteri de 60 de ani, perioada de pedeapsa se reduce, precum si zilele de munca prestate in perioada de detentie. Astfel, s-a depus aceasta solicitare, iar miercuri, 5 ianuarie, a fost analizata de catre comisia de eliberare conditionata – membrii acesteia fiind reprezentanti ai penitenciarului, precum si un judecator delegat. Ultimul cuvant privind punerea in libertate a fostului primar il va avea instanta, care trebuie sa se pronunte privind admiterea cererii de eliberare conditionata. „Raportul comisiei de eliberare conditionata va fi inaintat Judecatoriei Baia Mare, care, in 2-3 zile de la primirea dosarului, trebuie sa stabileasca termenul de judecata. Decizia judecatorilor, poate fi contestata de oricare dintre parti”, a declarat avocatul Ioan Blajan.

Cristian Anghel a fost condamnat, in 17 martie, la doi ani si jumatate de inchisoare, pentru abuz in serviciu in forma continuata, sentinta fiind data de magistratii de la Curtea de Apel Cluj. Acesta a stat dupa gratii aproximativ 9 luni, deoarece, in luna aprilie a anului trecut, a beneficiat de 30 de zile de intrerupere a executarii pedepsei. ~n perioada de detentie, Anghel a lucrat la revista penitenciarului din Gherla, iar dupa ce a fost transferat in Baia Mare acesta a prestat servicii la biserica din incinta peninteciarului.

Lăsaţi un răspuns