Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Zapada pe drumurile din Maramures

Meteorologii anunta vreme extrem de rece

Traficul rutier pe sectoarele de drumuri nationale si judetene din Maramures se desfasoara in conditii de iarna. Nu sunt drumuri blocate, insa exista tronsoane cu carosabil acoperit de zapada. La inceputul saptamanii, pe DN 1 C, intre Baia Mare si Satu Mare, exista un tronson, in zona localitatii Sabisa, unde asfaltul e acoperit de zapada. Astfel de situatii sau inregistrat si pe DN 18, in Pasul Prislop, unde stratul de zapada de pe carosabil a ajuns la un centimetru.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit si actionat cu 35 autoutilaje si au imprastiat 135 tone de material antiderapant.

O situatie similara s-a inregistrat si pe sectoarele de drumuri judetene, acestea fiind acoperite de zapada.  Angajatii societatii care intretin si asigura viabilitatea drumurilor judetene au intervenit cu 20 autoutilaje si au imprastiat 120 tone de material antiderapant. Mai exista zapada framantata depusa pe carosabilul drumurilor DJ 186, Bogdan Voda-Sacel, DJ 109F Cavnic-Budesti,  DJ 184 Cavnic in zona partiilor de schi si pe DJ 109 F Baba-Coroieni-Targu Lapus-Baiut. Raman inchise pe perioada de iarna drumul judetean 109 F, pe relatia Cavnic-Strambu Baiut si tronsonul drumului judetean 183, pe relatia Izvoare-legatura cu DN18, in Pasul Gutai.

Gheata la mal pe rauri

In ceea ce priveste situatia hidrologica, debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere usoara, datorita racirii vremii. Tot vremea rece a favorizat si formarea de gheata pe mai multe cursuri de apa. “Gheata la mal se inregistreaza pe raurile Viseu, Ruscova, Iza si Mara. Pe raurile Suciu, Iza si Mara curge zapada inghetata. Nu au  fost semnalate evenimente deosebite, iar hidrologii prevad pentru urmatoarele ore debite si niveluri usor variabile ale principalelor rauri din judet, fara producerea de fenomene sau situatii de urgenta”, a declarat Dan Buca, purtator de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Ger, ceata si chiciura

Pentru urmatorul interval vremea se anunta geroasa, cu temperaturi mult mai scazute decat cele specifice acestei perioade a anului. Pentru zona de nord-vest a tarii, meteorologii au anuntat vreme extrem de rece, cu temperaturi care vor scadea sub minus 15 grade, pe timp de noapte. De asemenea, ziua, mercurul din termometre nu va urca mai sus de minus doua grade. Pe drumuri se va semnalat ceata, asociata cu depuneri de chiciura, care vor favoriza formarea poleiului.

Lăsaţi un răspuns