Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Amanare in dosarul de mita a medicului de la TBC

Bani in plic

Bani in plic

Termen nou in dosarul in care un medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Baia Mare este acuzat de luare de mita. Este vorba de dr. Ligia Puiu, fost sef de sectie, care a fost trimisain judecata, fiind acuzatacaa pretins diferite sume de bani de la bolnavii internati. Dosarul se aflape rol la Tribunalul Maramures, din luna septembrie a anului trecut si, pana acum, magistratii au amanat de cinci ori  judecarea cauzei.

Ligia Mariana Puiu, si-a pierdut functia de sef al sectiei de pneumologie la numai o zi dupace conducerea unitatii sanitare a aflat camedicul a fost trimis in judecata. Ligia Puiu a fost acuzata ca, in perioada 2007-2008 a pretins si a primit sume de bani de la bolnavii internati in sectie. Sumele erau oferite pentru ca medicul saintocmeascadocumentatia necesarasi safacapropunerile pentru pensionare in caz de invaliditate. Este vorba de sume cuprinse intre 800 si 1.000 de lei pe care doctorita le-a pretins de la mai multi pacienti, in dosar fiind citati ca martori in instantaopt martori.

La termenul din 1 februarie, judecatorii de la Tribunalul Maramures au dat un nou termen de judecata. Acesta a fost stabilit pentru data de 1 martie, termen la care instanta urmeazasase pronunte asupra unor exceptii invocate de aparatorul inculpatei.

Lăsaţi un răspuns