Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 2 mai 2024

Politist de frontiera, destituit

Politist retinut

Politist retinut

Un agent de politie din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Maramures a fost destituit. Masura a fost luata pentru abateri disciplinare, acesta fiind acuzat de comportament necorespunzator in societate.

Totul a inceput vineri, 4 februarie, cand agentul de politie Vasile R. din cadrul SPF Viseu de Sus, a fost oprit in trafic de un echipaj al politiei rutiere. In momentul in care i s-a cerut sa prezinte autoturismul pentru control, agentul de politie de frontiera s-a sustras. A gonit cu masina prin oras indreptandu-se spre localitatea Viseu de Jos. Agentii de circulatie au trecut la urmarirea lui, au folosit semnalele luminoase si acustice insa nu s-a reusit sa-l retina.

Dupa cateva ore, angajatul IJPF a fost interceptat pe raza localitatii Viseu de Sus si  condus la sediul politiei pentru continuarea cercetarilor. Fapta acestuia nu a ramas nepedepsita, cazul fiind adus la conostinta conducerii IJPF.

Fata de politistul de frontiera, comisar sef Laurentiu Batin, seful IJPF, a dispus cercetarea prealabila in regim de urgenta si trimiterea acestuia in fata Consiliului de Disciplina pentru “comportare  necorespunzatoare in societate care aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei .

In 5 februarie, in urma analizarii faptelor savarsite, Consiliul de Disciplina a propus sanctionarea agentului cu destituirea din Politia de Frontiera, masura aprobata de seful IJPF Maramures.

Lăsaţi un răspuns