Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Primarii acuza presa ca a influentat scaderea natalitatii

Ioan Romaniuc

Ioan Romaniuc

Declaratie soc a unui primar maramuresean: presa este responsabila de scaderea natalitatii. Declaratia a fost facuta de catre Ioan Romaniuc, primar al comunei Rona de Sus, la sedinta Colegiului Prefectural din luna februarie, in cadrul unor discutii privind reorganizarea unitatilor de invatamant si comasarea scolilor. Mai in gluma, mai in serios, alesii prezenti la discutii i-au dat dreptate primarului si chiar au sugerat solutii pentru cresterea natalitatii.

In ultimii ani, la adresa presei au fost facute fel de fel de acuzatii de la imixtiuni in viata personala a unor demnitari, pana la probleme de siguranta nationala si influentarea opiniei publice privind masurile luate de guvern, fata de activitatea oamenilor politici etc. In opinia unui primar maramuresean, presa nu este straina nici de scaderea semnificativa a numarului de copii. Jurnalistii au fost acuzati ca sunt responsabili pentru scaderea natalitatii.

“Primarii nu sunt de vina in toate domeniile, cu toate ca lumea ne acuza de tot felul de fapte. Chiar daca multi ne considera pe noi, primarii, vinovati de faptul ca se desfiinteaza scoli din mediul rural, nu suntem responsabili de acest aspect. Vinovati sunt cei din mass-media. Din cauza celor din presa, care stau cu ochii pe noi, a scazut natalitatea. Daca presa ne monitorizeaza, noi nu mai putem merge la vecina”, a declarat Romaniuc.

Strategie anti-monitorizare

“Nu este cazul meu, dar cunosc primari care se confrunta cu astfel de situatii”, a precizat Romaniuc. Declaratia primarului Romaniuc a starnit hohote de ras in sala mare a Palatului Administrativ. Pe acelasi ton glumet a venit si o propunere pentru rezolvarea acestei probleme. Lucian Morar, primarul orasului Ulmeni, a solicitat colegilor sa se intruneasca intr-o sedinta pentru a stabili o strategie la care pot recurge pentru a scapa de monitorizare.

Lăsaţi un răspuns