Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Ponta a amanat alegerile in PSD Baia Mare

Gabriel Zetea

Gabriel Zetea

Social-democratii baimareni nu au reusit sa ajunga la o intelegere cu Victor Ponta, presedintele partidului, astfel ca alegerile interne din organizatia municipala au fost amanate. Asta dupa ce Victor Ponta a anuntat ca nu poate participa la reuniunea social-democratilor baimareni pe motiv ca pleaca din tara, la Forumul din China. Astfel, interimarul lui Dumitru Matei la conducerea organizatiei municipale si cel al Comitetului Executiv a fost prelungit. Reprezentantii PSD Maramures sustin ca nici macar nu stiu cand vor fi organizate alegerile, situatia fiind conditionata de programul lui Ponta. Se ia in calcul si varianta ca presedintele PSD la nivel national sa nu accepte organizarea alegerilor in organizatia municipala, pana cand se va sti data alegerilor parlamentare in colegiul care va ramane vacant prin demisia lui Catalin Chereches din functia de deputat.

“Am discutat cu conducerea centrala si am decis sa amanam Conferinta Municipala pana dupa ce colegiul de deputati va ramane vacant si va fi anuntata data alegerilor parlamentare partiale. In astfel de conditii, am decis sa tinem Conferinta municipala simultan cu lansarea candidatului pentru colegiul de deputat”, a declarat Gabriel Zetea, purtator de cuvant PSD Maramures. Alegerile parlamentare trebuie organizate pana cel tarziu in 23 august. Astfel, lansarea candidatului si alegerile in PSD Baia Mare ar putea avea loc in a doua parte a lunii iunie.

Conducerea PSD Maramures considera ca favorit la postul de presedinte al PSD Baia Mare este Florin Tataru, vicepresedinte al organizatiei judetene.

Lăsaţi un răspuns