Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

TSD a adus muzica aproape de tine

vioara

vioara

Eveniment cultural organizat de tinerii din TSD Baia Mare, in parteneriat cu Liceul de Arta si cu sprijinul lui Florin Tataru, vicepresedinte PSD Maramures. In sala de concerte a unitatii de invatamant, vineri, au rasunat viorile elevilor inscrisi intr-un concursul organizat de tinerii social-democrati. Actiunea a fost destinata  elevilor din clasele I-XII si a fost intitulat “Muzica… Aproape de Tine…”. Concursul s-a desfasurat sub coordonarea lui Mihai Corlan, profesor de vioara in cadrul liceului. Elevii inscrisi la cele sase sectiuni, stabilite in functie de varsta concurentilor, au incercat sa-si arate maiestria in manuitul arcusului. Pe langa acest lucru, numarul mare de elevi inscrisi in concurs a facut sarcina juriului destul de grea.

“20 de elevi de la unitatea de invatamant s-au inscris in concurs. Am oferit premii si mentiuni, un premiu special al juriului si un premiu de excelenta. Prin organizarea acestui concurs am urmarit punerea in valoare a tinerelor talente de la Liceul de Arta. De asemenea, un alt scop este acela de a recompensa elevii pentru munca depusa pe parcursul anului scolar, de a le incuraja talentul. Prin actiunile pe care le organizam incercam sa implicam tinerii din TSD Baia Mare in actiuni culturale”, a declarat Cosmin Drulea, presedinte TSD Baia Mare.

Valoarea premiilor acordate se ridica la 32.000 lei. Acestea au fost oferite, pe categorii. La clasa I-II,s-au acordat doua premii I: Andreea Gheta si Maria Buseca, iar Andreea Marchis a primit mentiune. Laclasaele III si IV, Daria Simon (cls – III-a) – premiul I, Emanuel Muresan (cls III) – premiul II, Rada Maries (cls IV) – mentiune si Lorand Molnar ( cls IV) – mentiune. La a treia categorie, David Szabo (cls V) – premiul III, Luiza Muresan (cls VI) – mentiune, la clasele VII-VIII Andrada Bujor (cls VIII)- premiul I si premiul special al juriului, iar Georgiana Gheta (cls VII) – premiul II si Raul Kriszt (cls VII)I – premiul III. La clasele IX-X, Larisa Tamas (cls IX) – premiul II, Laurentiu Mihaly (cls X) – mentiune, iar la clasele XI-XII Bogdan Nechita (cls XI) – premiul I si marele premiu, Bogdan Ardelean (cls XII) – premiul III, Adrian Cristea (cls XI) – mentiune.

La finalul concursului, castigatorii au sustinut un concert de gala.

Acesta nu este singurul concurs organizat de TSD Baia Mare. In urma cu cateva luni, tinerii social-democrati din municipiul resedinta de judet au mai organizat un concurs pe teme de istorie.

Lăsaţi un răspuns