Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Ceata pe drumurile din Maramures

drum cu ceata

drum cu ceata

Vremea se raceste, iar conditiile meteo favorizeaza formarea poleiului si a cetii pe drumurile din judet. Conducatorii autovehiculelor care vor strabate pasurile montane sunt avertizati sa circule preventiv, sa  adapteze viteza la conditiile meteorologice si cele de pe carosabil. Se recomanda pastrarea distantei fata de ceilalalti participanti la trafic, pentru a evita accidentele rutiere sau tamponarile in cazul deraparii autovehicului, mai ales ca nu toti posesorii si-au echipat cu anvelope de iarna.

Daca soferii intampina probleme in trafic, datorita conditiilor meteorogice nefavorabile (zapada, polei pe drumurile publice, etc) este bine sa le anunte prin sistemul national unic de apeluri de urgenta 112, pentru ca cei care asigura intretinerea si viabilitatea sectoarelor de drumuri nationale si judetene sa ia masurile care se impun si sa asigure desfasurarea traficului rutier, sprijiniti de agenti de politie rutiera, in siguranta.

In zonele joase se va semnala ceata. Se recomanda utilizarea luminilor de intalnire pe fata si a pozitiei pe spate de ceata. In caz de stationare a autovehiculelor pe marginea soselei sau in apropierea benzii de rulare este bine sa semnalizati prezenta acestora prin aprinderea luminilor de pozitie si a celor de avarie.

Lăsaţi un răspuns