Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Lacat pe Jucatoria Somcuta Mare

Judecatoria Somcuta Mare

Judecatoria Somcuta Mare

Lacatul pe Judecatoria Somcuta Mare va fi pus de la 1 noiembrie, in urma unei decizii a Ministerului Justitiei. Judecatoria Somcuta este singura instanta din Transilvania care va fi inchisa.

Decizia a fost pusa pe seama unei analize a ministerului, privind mai multe  judecatorii si parchetele de pe langa acestea privind volumul redus de activitate. Autoritatile locale au incercat sa opreasca procesul de desfiintare a judecatoriei si a parchetului de pe langa aceasta, dar efortul lor a fost zadarnic.

 

“Am mai depus o solicitare pentru a opri punctul de lucru al Oficiului de Cadastru care functioneaza in orasul Somcuta Mare. Din acest punct de vedere putem spune ca am avut mai mult succes, pentru ca avem promisiuni ca oficiul nu va fi desfiintat. Am insistat pentru acest lucru pentru a veni in sprijinul populatiei care are nevoie de documente pentru a-si clarifica situatia proprietatilor”, a declarat Vasile Dorinel Alb, primarul orasului Somcuta Mare. Acesta a subliniat ca s-au facut demersuri si pentru a muta primaria in cladirea in care a functionat instanta.

Lăsaţi un răspuns