Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Problemele din USL rezolvate prin comasarea alegerilor

Partidele care formeaza Uniunea Social-Liberala (USL) se opun proiectului de comasare a alegerilor din 2012, propus de PDL.

Cu toate acestea, reprezentanti ai USL Maramures recunosc faptul ca prin comasarea  alegerilor s-ar rezolva problemele cu care se confrunta PSD si PNL in mai multe administratii locale.

Liviu Titus Pasca, senator PNL de Maramures, recunoaste ca la Sighetu Marmatiei, Cavnic, Viseu de Jos si Tautii Magheraus, lupta pentru candidatura la functia de primar a generat tensiuni intre liberali si social-democrati. Senatorul sustine ca exista variante care au fost luate in discutie pentru rezolvarea acestor probleme. “La Sighetu Marmatiei, organizatia PNL doreste sa-l sprijine pe actualul viceprimar, Ovidiu Nemes, pentru functia de primar, in timp ce PSD a propus-o pe Eugenia Godja, candidat USL pentru aceeasi functie. In situatia in care alegerile vor fi comasate si Eugenia Godja va candida pentru un post de parlamentar, la Sighet nu vom mai avea probleme”, a declarat Pasca.

Senatorul a subliniat ca variante asemanatoare s-au gasit si pentru alte administratii in care problema candidatilor genereaza probleme in USL. Astfel, la Cavnic, Alexandru Dragos (PSD) ar putea candida pentru un nou mandat de primar, iar liberalul Nicolae Bindiu ar putea fi aruncat in lupta pentru un post de consilier judetean, renuntand astfel la candidatura pentru primarie.

Variante s-au gasit si pentru Tautii Magheraus, unde Anton Ardelean (PSD) si Dorel Iacob (PNL) isi doresc functia de primar. “Se poate ca Ardelean sa ramana candidatul USL pentru primarie si sa-l sprijine pe Dorel Iacob pentru un alt post, cum ar fi cel de viceprimar”, a declarat Pasca.

Lăsaţi un răspuns