Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Elevi baimareni, vicecampioni nationali la concursul organizat de ISU

Echipa din Baia Mare

Echipa din Baia Mare

Elevii de la Scoala „Nicolae Balcescu” din Baia Mare s-au clasat pe un loc fruntas la concursul organizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). Echipajul a fost format din cu un echipaj format din elevii Goja Alexandru, Serban Mihai, Funeczan Denis, Funeczan Iosif, impreuna cu profesorul coordonator, ing. Pop Daniel. Acestia au devenit vicecampioni nationali ai acestui concurs la care au participat echipe din 16 judete.

 

Competitia s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, la Liceul „Grigore Moisil” din Deva. Este vorba de faza nationala a concursului „Cu viata mea apar viata”.  La competitia, organizata de Inspectoratul Scolar Hunedoara in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Iancu de Hunedoara” al judetului Hunedoara, au luat parte 21 de echipaje din 16 judete, care au obtinut primul loc la faza zonala a concursului. Echipele intrate in concurs au  sustinut o proba teoretica compusa dintr-un chestionar cu tematica de protectie civila si doua probe practice constand in transportul asistat al unui accidentat asezat pe o targa pe o distanta de 50 de metri si deplasarea cu masca obturata pe figura intr-un raion cu obstacole contaminat.

 

Intr-un comunicat de presa al ISU Maramures se arata ca prin aceasta competitie se urmareste adoptarea comportamentului adecvat si cunoasterea modului de actiune in cazul iminentei producerii sau al aparitiei unei situatii de urgenta. Nu in ultimul rand, probele concursului „Cu viata mea apar viata” au rolul de a forma spiritul de solidaritate si implicarea individuala sau in echipa in actiunile de prevenire si de interventie in situatii de urgenta.

 

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Elevi baimareni, vicecampioni nationali la concursul organizat de ISU”

  1. coco spune:

    felicitari elevilor de la Balcescu. Sunteti cei mai tari

Lăsaţi un răspuns