Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

PSD continua lupta pentru a obtine candidatura la sefia CJ

Calin Matei, Gabriel Zetea

Calin Matei, Gabriel Zetea

PSD Maramures nu a depus armele jos si continua lupta cu partenerii din Uniunea Social-Liberala (USL) pentru a obtine candidatura pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures.

Cu toate ca liderii organizatiilor judetene – partenere în USL vad în actualul presedinte al CJ, Mircea Man, un candidat greu de învins, desemnarea unui candidat al Uniunii a încins spiritele în Uniune. Asta dupa ce, la nivel central, s-a decis scoaterea din carti a liberalilor si social-democratilor, iar candidatul pentru aceasta functie sa fie desemnat de Partidul Conservator. Pâna acum, PC Maramures a facut o singura propunere pentru aceasta candidatura, fiind vorba de avocatul Zamfir Ciceu, fost consilier municipal si viceprimar al municipiului Baia Mare pentru o scurta perioada.

“Avem sanse ca PSD sa-si propuna candidatul pentru functia de presedinte al CJ. Sper sa avem suficienta întelepciune, sa ne asezam la o masa si sa discutam deschis. Am constatat ca atât în ceea ce priveste conducerea PNL Maramures, cât si a conducerii centrale a partidelor partenere, în USL exista deschidere spre dialog. Doar în acest fel organizatia judeteana a PSD poate fi implicata cu motoarele turate la maxim în alegerile locale de anul viitor. Altfel nimeni nu garanteaza ca un partid, oricare ar fi el poate sa adune singur voturile necesare pentru a-l învinge pe candidatul PDL la sefia CJ, Mircea Man. Doar cu un candidat al PSD vom putea garanta mobilizarea colectiva a organizatiei în alegeri”, a declarat Gabriel Zetea, secretar executiv al PSD Maramures.

Un mesaj similar a fost transmis si zilele treecute de la centru. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca se cauta solutii pentru a identifica persoana care va fi aruncata în cursa pentru sefia CJ Maramures, din partea USL.

La nivel de Maramures, sondajele efectuate au aratat ca cel mai bine clasat în sondaje din partea USL este social-democratul Calin Matei.

 

Lăsaţi un răspuns