Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Stocuri “subtiri” de material antiderapant la firmele de drumuri

utilaj deszapezire

utilaj deszapezire

Firmele care se ocupa de intretinerea drumurilor pe timp de iarna au inceput pregatirile pentru sezonul rece. Administratorii drumurilor judetene si nationale au fost chemati la raport de Sandu Pocol, prefectul judetului, si s-au angajat ca, in acest an, iarna nu ii va lua prin surprindere. Stadiul pregatirilor a fost analizata in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU).

Emil Marrinescu, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ), a mentionat ca au fost negociate direct actiunile de deszapezire cu societatea care se ocupa de reabilitarea drumului judetean Cavnic-Barsana (DJ 184), pentru 56,2 km, ceea ce implica si intravilanul localitatilor. Pe celelalte sectoare de drumuri judetene, SC Drumuri si Poduri SA va asigura intretinerea acestora, avand organizate sase puncte de interventie. Sunt pregatite utilajele de interventie, iar in acest moment exista 100 tone de material antiderapant.

De asemenea, Catalin Muresan, seful Sectiei de drumuri nationale Baia Mare, a declarat ca pe sectoarele de drumuri nationale aflate in reabilitare (DN 18, Baia Sprie-Iacobeni, DN 1C  Baia Mare-Dej si E58 Baia Mare-Seini) activitatea de deszapezire si interventie pe perioada de iarna o vor asigura firmele care au castigat licitatia pentru reabilitare. Sectia de drumuri nationale Baia Mare are, in prezent, in bazele de lucru, peste 580 tone de nisip si 200 tone de sare. Stocurile de material antiderapant vor fi completate cu cantitatile necesare pana la mijlocul lunii noiembrie.

Lăsaţi un răspuns