Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Vreme rece in Maramures. Temperaturi de minus 12 grade la Targu Lapus

Vremea rece si temperatura scazuta de pe parcursul noptii si acestei dimineti (-8 grade Celsius)  au favorizat formarea poleiului si a unor portiuni de gheata pe trosnoane ale drumurilor judetene (DJ 184 si DJ 109F) in zona montana a orasului Cavnic, a partiilor de schi si in zona podetelor, datorita influentei curentilor de aer rece si a umiditatii. Angajatii societatii care asigura si intretine viabilitatea pe timp de iarna a celor doua drumuri judetene au intervenit cu un utilaj si au imprastiat sase tone de material antiderapant. Cerul este senin acum in Cavnic, iar carosabilul celor doua drumuri judetene este partial umed.

Angajatii societatii de drumuri si poduri au intervenit cu patru tone de material antiderapant pe DJ 186 Rozavlea-Sacel. Pe celelalte sectoare de drumuri judetene carosabilul este uscat. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale pe toata reteaua de drumuri publice.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale din judet este uscat si curat, exceptie facand un tronson al DN 18, in Pasul Gutai. Aici s-a intervenit cu un utilaj si s-au raspandit doua tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului. Carosabilul DN 18, in Pasul Gutai, intre km 27 si km 38, este partial umed.

Temperaturi inregistrate pe parcursul acestei nopti: -2 grade Celsius in Pasul Gutai; -4 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus; -5 grade Celsius in Baia Mare si Copalnic Manastur; -7 grade Celsius la Petrova si -8 grade Celsius la Feresti, -9 grade Celsius la Leordina; -7 grade Celsius la Ardusat si -6 grade Celsius in Baia Mare  Cea mai scazuta valoarea termica inregistrata: – 12 grade Celsius la Targu Lapus.

Valori ale temperaturii aerului inregistrate acum in judet: -12 grade Celsius la Targu Lapus; -8 grade Celsius la Petrova, Iezer si Borsa; -7 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si Copalnic; -5 grade Celsius la Viseu de Sus;  -4 grade Celsius in Baia Mare si la Sapanta; -3 grade Celsius la Ocna Sugatag; -2 grade Celsius la Dragomiresti si in Pasul Gutai.

 

Meteorologii au prognozat in continuare o vreme rece pentru astazi in judetul Maramures. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab la moderat.Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 si -9 grade Celsius. Izolat in zonele joase se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Lăsaţi un răspuns