Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Polei pe mai multe sectoare de drumuri judetene

Vremea a fost calda pentru aceasta perioada a anului. Cerul a fost variabil. Izolat, la începutul intervalului a nins slab în zona montana înalta. Vântul a suflat slab, la moderat, însa a prezentat intensificari de pâna la 72 km/h în zona montana înalta, unde a spulberat zapada. Ceata a fost prezenta în zone joase. Stratul de zapada masura 18 cm la Iezer.

Angajatii societatii care asigura si întretin viabilitatea DJ 184 Baia Sprie-Cavnic si DJ 109F Cavnic-Budesti au intervenit cu utilaje cu lama pentru curatarea de zapada a unor tronsoane de drum.Temperatura scazuta (-4 grade Celsius) si curentii de aer rece au contribuit la formarea poleiului pe sectoare ale DJ 184 si DJ109F. Preventiv, dar si pentru combaterea acestuia  au fost raspândite 40 tone de material antiderapant. Carosabilul celor doua drumuri judetene este curat si umed.

Poleiul s-a format si pe mai multe sectoare de drumuri judetene din zona localitatilor Bogdan Voda; Valea Viseului, Poienile Izei, Botiza, Sacel, Rozavlea, Suciu de Sus, Baiut si Târgu Lapus. Angajatii societatii judetene de drumuri si poduri au intervenit cu sase utilaje si au folosit 39 tone de material antiderapant pentru a combate poleiul.

Conducatorii auto întâlnesc pe carosabilul DN 18, în Pasul Prislop, (între km160 si km180) zapada framântata care masoara pâna la 1 cm. S-a actionat cu sapte utilaje si s-au împrastiat 60 tone material antiderapant pentru a preveni si combate poleiul din zonele de deal si de munte, respectiv din apropierea podurilor si podetelor (opt tone de material antiderapant pe E 58 Baia Mare-Seini; 16 tone pe DN 18, în Pasul Gutâi; 12 tone pe DN 19, zona de  padure si pe Dealul Huta-Certeze; patru tone pe DN 18 la Petrova; patru tone pe DN18 la Viseu de Sus si 16 tone la Borsa). Carosabilul este uscat pe DN 1C Baia Mare-Valea Chioarului; partial umed pe E58 Baia Mare-Seini; umed pe DN 18 Baia Sprie-Pasul Gutâi; uscat pe DN18 la Sighetu Marmatiei; partial umed pe DN19; umed pe DN18 la Petrova si Viseu de Sus; uscat pe DN17C si pe DN18B.

METEO

Meteorologii au prognozat ca si astazi vremea se va mentine calda în Maramures. Cerul va fi temporar noros. Local va ploua slab. În zona montana înalta precipitatiile vor fi mixte.  Vântul va sufla slab, la moderat si va prezenta intensificari în zona montana înalta. Cantitatea de precipitatii va fi de aproximativ 5 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 si 9 grade Celsius, iar cele minime între – 2  si 5 grade Celsius. Izolat se va semnala ceata. Termometrele indica acum: -2 grade Celsius la Târgu Lapus; -1 grad Celsius la Iezer si Ocna Sugatag;  0 grade Celsius la Sighetu Marmatiei; 1 grad Celsius la Borsa; 2 grade Celsius în Baia Mare, la Dragomiresti si Sâpânta.

 

Lăsaţi un răspuns