Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Sorin Bota: Ministrul Agriculturii este impotriva agriculturii

sorin bota

sorin bota

Atitudinea si declaratiile ministrului Tabara legate de bugetul alocat sectorului agricol denota in mod evident dezinteresul acestuia fata de agricultura. Ar fi mai indicat ca ministrul Tabara sa isi dea demisia decat sa sustina un buget care mentine agricultura romaneasca in sapa de lemn, este de parere Sorin Bota, senator PSD de Maramures.

„Pe langa un buget mic, acesta refuza ostentativ sa ofere solutii pentru problemele reale ale agriculturii, refuza sa declare zonele calamitate de seceta iar structurile deconcentrate din subordinea ministerului au ordin sa nu iasa pentru a constata realitatea din teren”, a declarat Bota.

„Campania de toamna e compromisa total, pretul la grau va exploda anul viitor, agricultorii care si-au inceput activitatea in acest an raman in continuare discriminati datorita lipsei de initiativa a ministrului de a crea mecanismul prin care acestia sa beneficieze de subventia LEGALA la motorina. Pentru toate acestea, in calitate de senator in Parlamentul Romaniei si vice-presedinte al Comisiei de Buget, Finante din Senat, ii solicit demisia cat mai repede, pentru a salva singurul domeniu care poate asigura o crestere economica a Romaniei”, se arata intr-un comunicat de presa.

Lăsaţi un răspuns