Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Strada inundata in Baia Mare

strada inundata

strada inundata

Precipitatiile sub forma de ploaie cazute, în municipiul Baia Mare, pe parcursul zilei si în aceasta dimineata au contribuit la cresterea debitelor unor vai si pâraie. Pe strada Postfundus, suvoaiele de apa au transportat aluviuni (pamânt, nisip, pietris, dar si stufaris) si au colmatat o canalizare.

 

Apa s-a revarsat pe artera de circulatie, pe tronsonul din fosta zona industriala din partea de est a municipiului resedinta de judet spre Penitenciarul Baia Mare. Strada a fost inundata, pe o distanta de 60-70 de metri, iar adâncimea apei a avut între 50-60 cm. Circulatia rutiera s-a desfasurat cu dificultate, mai ales pentru autoturisme, a caror conducatori au fost nevoiti sa parcurga cu atentie sectorul inundat.

Prefectul Sandu Pocol a fost anuntat de situatia de urgenta aparuta si a dispus deplasarea la fata locului a  pompierilor militari , respectiv a unui echipaj de politie pentru fluidizarea traficului rutier. Ulterior la fata locului au sosit o echipa de interventie de la societatea Vital SA Baia Mare si primarul orasului Baia Sprie, Dorin Pasca. Din informatiile primite de la meteorologi si hidrologi, în municipiul Baia Mare au cazut, în intervalul cuprins între orele 13.30 -18.30, aproximativ 20 l/mp.

Pompierii militari de la Detasamentul Baia Mare au ajuns în zona cu o autospeciala si au fost coordonati în interventia pentru îndepartarea apei de pe carosabil de catre locotent-colonelul Ioan Muresan, seful Centrului Operational al ISU Maramure. Pompierii au lucrat cu lopeti, cazmale si rangi pentru drenarea apei de pe strada în canalizare, dar si spre un teren viran, iar de acolo spre pârâul Racos.

Echipajul de politie au sprijinit interventia pompierilor militari prin dirijarea circulatiei rutiera pe doua rute alternative, ocolitoare (Satu Nou de Sus-strada-Oborului-Electolizei-Luminisului-Vasile Lucaciu, respectiv strada Vasile-Lucaciu-Electrolizei-Oborului-Satu Nou de Sus).

Alte cantitati de precipitatii înregistrate în judetul Maramures: la statia hidrologica Firiza, pe râul Firiza au cazut într-un interval de cinci ore 26,2 l/mp; la statia hidrologica Cavnic, pe râul Cavnic au cazut în interval de trei ore 29,5 l/mp, iar la statia hidrologica Runcu, pe râul Mara au cazut în intervalul 6.00-18.00, aproximativ 44,5 l/mp. Nu au fost semnalate probleme deosebite, în aceste zone.

Lăsaţi un răspuns